Andreasson lämnar Hammarby för Italien

Nicklas Andreasson. Foto: Stephan Grahn (Hammarby Handboll)

Nicklas Andreasson lämnar Hammarby Handboll och fortsätter karriären i italienska Serie-A-laget Pallamano Pressano. 

– Det känns jättekul att få möjligheten att uppleva ett nytt land, både genom handbollen och utanför, säger Andreasson till klubbens hemsida

Nicklas Andreasson har Huddinge som moderklubb, och har även hunnit med spel i bland annat Amo HK – men nu påbörjar högernian ett utlandsävertyr. Andreasson lämnar Hammarby och flyttar många min söder ut, ner till Italien och Serie-A-laget Pallamano Pressano (norr om Milano).

– Det känns jättebra. Det har varit på gång ett tag nu så det är skönt att det löste sig, säger Andreasson till klubbens hemsida.

Andreasson hann med två säsonger i grönvit, och under den perioden var han bland annat med och tog upp Hammarby i Handbollsligan.

– Seriesegern i Allsvenskan är utan tvekan det man kommer minnas mest. Det har varit två roliga och lärorika år. ”Falle” är en fantastisk tränare och coach och jag har utvecklats som spelare, säger han till klubbens hemsida.

Kalle Matsson, VD i Hammarby Handboll, tackar och lyckönskar Andreasson inför kommande äventyr.

– Nicklas är en lojal spelare med bra inställning och han sprider mycket glädje omkring sig. Vi är tacksamma för hans insats i Hammarby och önskar honom all lycka på äventyret i Italien.