Andreas Halvarsson: ”Igång med något nytt och spännande”

Bild: Andreas Halvarsson, Hammarby IF. Foto: Andreas Sandström/Bildbyrån.

Missat slutspel och ett skadefyllt år kan vara svårsmält. Med förnyat kontrakt och bättre känsla i kroppen kan Andreas Halvarsson vända blad i Hammarby.
– Det som hänt har hänt, det går inte att grina över, säger han till Handbollskanalen.

ANNONS

– Nu är vi igång med något nytt och väldigt spännande, det har gett mycket hittills.

Axeln ur led och rehabtid efter en hjärnskakning tärde på tålamodet under säsongen som gick för Bajens 24-åriga kantspelare. Till råga på allt tappade laget kontakten med topp åtta och fick stå bredvid hamnade när kvartsfinalerna satte igång.
– Segt att missa halva säsongen för egen del, jag kunde aldrig komma in i matchtempot. Utifrån förutsättningarna är jag ändö nöjd med det jag kunde prestera, säger han.

Hammarby fick knyta näven och byta seriespel mot en lång försäsong. Med ny huvudtränare, Erik Larholm och ny fysansvarig i Claes Hellgren har huvudstadslaget redan nått mätbar förbättring.
– Det har varit väldigt mycket hård träning, vi räknade ut att vi haft nästan 90 pass på tio veckor, men det har också gett något, säger Halvarsson.

– Vi har en dietist (Tony Fagerdahl) som står får kostschema och beräknar muskelmassa. Alla har ökat åt det positiva hållet, fortsätter han.

Och nu har semestern precis börjat?
– Yes, det är skönt. Sen blir det förstås träning vid sidan av, jag ska själv fokusera på explosiv styrka.

Med två och en halv månad kvar till premiären står det klart att Hammarby vill återupprätta status och nå längre.

Halvarsson har skrivit på för ytterligare en säsong med en större anfallsroll att förhålla sig till.
– Det blir spännande, jag har inte riktigt fått chansen innan och jag var heller inte beredd på det nu. Det är fruktansvärt tråkigt med Dolks (Martin) skada och att Nisse (Pettersson) drar men jag antar utmaningen och ska göra det bästa av situationen.

ANNONS
Annonslänk: Kampen om SM-guldet har börjat - följ dramat på C More Mycket Sport.
ANNONS
ANNONS

LÄMNA ETT SVAR

Please enter your comment!
Please enter your name here