Andreas Berg klar för Önnered

Andreas Berg som niometare i Önnered våren 2015. Foto (arkiv): Per Friske/Bildbyrån.

Önnereds HK bekräftar den illa dolda hemligheten som varit i ropet på slutet. Andreas Berg är tillbaka i klubben efter fem säsonger på annat håll.

Kantmannen med många strängar på sin lyra lockades till proffsäventyr i Frisch Auf Göppingen och Tyskland under 2015. Efter två år utomlands bytte Berg tillbaka till Handbollsligan men fick då att göra i Alingsås HK.

Tidigare i år stod det klart att 28-åringen inte kunde förlänga kontraktet med AHK. Nu är den ovissa perioden över och Önnered får en stor förstärkning kort tid innan premiären.

– Det är ingen hemlighet att jag pratat med ÖHK under våren, sedan det stod klart att jag inte skulle spela vidare i Alingsås. Men suget för handboll fanns inte just då, säger Berg till klubbens hemsida.

Önnered välkomnar vänstersexan och får nytta av hans kunnande på flera sätt.

– Vid sidan av handbollen läser jag marknadsföring på IHM och när föreningen presenterade ett intressant upplägg på hur jag kan få vara med och jobba med klubbens sponsor- och nätverksträffar,  bidrog det också till mitt beslut att fortsätta med handbollen, säger Berg till klubbsajten.

Länk: Berg is Back!