Andersson Moberg: ”Jag gillar när det är tufft spel”

William Andersson Moberg. Foto: Jörgen Jarnberger, Bildbyrån

Imorgon är det dags för den femte och avgörande finalen mellan Alingsås HK och IK Sävehof. William Andersson Moberg har varit briljant för AHK men fick i den förra finalen utstå flera fula smällar från Christoffer Brännberger. Själv tar han det hela med ro. – Jag gillar när det är tufft spel. Jag blir bättre av det och ser det som min fördel, säger han till Handbollsligan.se.

William Andersson Moberg har haft en säsong som har blivit sönderhackad av flera skador. Nu har stortalangen fått vara skadefri en tid och då direkt hittat tillbaka till den fina form han visade förra säsongen då han fick sitt stora genombrott. Andersson Moberg är AHK:s bästa målskytt under finalserien. Nu väntar en avgörande final mot Sävehof.

– Det kommer definitivt att bli den största matchen i min karriär hittills. Det här är en stor match som alla vill spela och jag hoppas att kunna bidra med så mycket jag kan, säger William Andersson Moberg till Handbollsligan.se och avslutar:

– Säsongen har varit väldigt upp och ner för mig. Jag har aldrig haft någon svit där jag varit bra flera matcher i rad och det har varit lite irriterande. Men nu har det känts bra under slutspelet. Jag gör egentligen det jag är bra på, sedan drar Felix Claar på sig en del uppmärksamhet i finalerna som öppnat upp för mig.

LÄNK: WILLIAM ANDERSSON MOBERG: ”STÖRSTA MATCHEN HITTILLS”