Anders Persson avslutar karriären

Anders Persson, Ystads IF. Foto: Mathias Bergeld / BILDBYRÅN

Åren i målvaktslivet har bjudit på mängder av matcher, blixtrande insatser för de båda stora Ystadklubbarna. Därtill sex säsonger som utlandsproffs och en bejublad återkomst i YIF. Nu meddelar Anders Persson, via klubbens hemsida, att vårens spelprogram rundar av karriären.

Ystads IF inleder inom kort Skånederbyt mot OV Helsingborg. Den första av en rad uppgifter på upploppet med Anders Persson mellan stolparna.

I den senaste perioden har Persson varit förstavalet för YIF sedan 2014. Nu återstår bara delar av vårsäsongen, ett tiotal seriematcher plus slutspel, innan han går i mål med karriären.

– Jag visste tidigt att det var handbollsproffs jag ville bli och Österporthallen blev som ett extra hem för mig. Jag spenderade all ledig tid i hallen för att få skjuta och rädda bollar, skriver han på klubbens hemsida i en kort summering av tiden då idrotten kom först.

– Jag blev proffs. Jag har försörjt mig på handbollen, jag har levt min dröm! Men som sagt, allt har ett slut. När inte kroppen hänger med längre och när det inte är lika roligt att spendera alla dom där timmarna på handbollen, då är det dags att kliva av, fortsätter 38-åringen och ser fram emot slutspurten som väntar.

– Nu krämar jag ur det sista jag har. Ännu finns chansen för det perfekta avslutet.

Länk: Anders Persson slutar efter säsongen