Anders Hallberg återvänder till Lugi

Anders Hallberg. Foto: Viktor Ljungström Viktorljungstrom.se

Mittnian och Danmarksproffset Anders Hallberg lämnar sin klubb Bjerringbro-Silkeborg och han återvänder nu hem till Lugi HF.

ANNONS
ANNONS
ANNONS

Lugi HF värvar Anders Hallberg från Bjerringbro-Silkeborg med omedelbar verkan. Det meddelar den danska klubben på sin hemsida och 29-åringen säger:

”Jeg vil gerne have en større rolle på et hold og spille mere, end jeg gør i Bjerringbro-Silkeborg. Samtidig er min kone flyttet hjem til Sverige, og så har jeg fundet en god løsning, hvor jeg kan komme hjem til Lugi.

Jeg er blevet 29 år, og man ved aldrig, hvornår ens håndboldkarriere stopper. Jeg føler ikke, at jeg har tid til at sidde på bænken og kigge for meget, så jeg er rigtig glad for, at jeg fået muligheden for at komme tilbage.”

Det är ju en riktig supervärvning av Lugi HF som gjort tio säsonger i klubben och över 300 matcher. Han är fostrad i Kävlinge HK och var lagkapten för det Lugi som var i SM-final 2014 innan han lämnade klubben för att testa på proffslivet i Danmark. Denna säsong har det blivit 14 mål på 16 matcher.

Lugis tränare Tomas Axnér är även han mycket nöjd:

”Med Anders får vi klubbhjärta och en balans på nio meter där vi har många unga spelare. Eftersom jag har haft Anders som spelare innan så känner jag till alla hans kvaliteter på och utanför planen.  Med Anders i truppen tål vi skador samt har fler alternativa konstellationer. Nu är det upp till mig att hitta rätt uppställningar.”

Kontraktet gäller säsongen ut. Lugi har ju också gjort plats i truppen genom att låna ut Felix Kasch till IL Runar.

ANNONS
Annonslänk: Kampen om SM-guldet har börjat - följ dramat på C More Mycket Sport.

LÄMNA ETT SVAR

Please enter your comment!
Please enter your name here