Alingsås HK:s Pontus Johansson slutar efter säsongen

Pontus Johansson

Ett pressmeddelande från Alingsås HK meddelar att trotjänaren Pontus Johansson slutar i Alingsås efter nuvarande säsong. Vi på Handbollskanalen tackar också Pontus och hoppas få se honom i ett lag på lägre nivå, som Sörhaga HK, IK Celtic eller IK Baltichov. Såhär skriver AHK i sitt pressmeddelande:

”Tio säsonger med Alingsås HK i högsta ligan. Tio raka slutspel. Fyra SM-finaler. Två SM-guld. Två säsonger i Champions League. Vänsternian Pontus Johansson har varit med om Alingsås HK:s resa till den absoluta Sverigetoppen, men har nu bestämt sig för att avsluta sin aktiva karriär efter den här säsongen.

Som 16-åring lämnade Pontus Johansson Värmland och moderklubben Torsby HK för att gå på handbollsgymnasiet i Alingsås. Redan efter en säsong tog han klivet upp i elitlaget och har genom åren blivit en av klubbens största spelare genom tiderna.

Under de tio säsongerna han spelat i högsta serien har AHK gått till slutspel samtliga gånger. Fyra SM-finaler har det blivit, varav två guld.

– Min häftigaste upplevelse i klubben var SM-guldet 2014 där jag var betydligt mer delaktig än vid guldet 2009, även om det så klart också var stort. Champions League-äventyren var också härliga upplevelser som jag säkert kommer att uppskatta ännu mer när karriären är över. Jag visste nog inte riktigt vad jag ville när jag flyttade hit, men kan i alla fall konstatera att det inte hade kunnat bli bättre än det har varit, säger 27-åringen.

Sedan tidigare har Marcus Enström bestämt sig för att sluta och Max Darj och Jesper Konradsson blir proffs i Tyskland respektive Danmark.

– Det är killar jag spelat med i så många år och som jag förstås kommer att sakna enormt. Vi har haft en otroligt fin gemenskap i laget, vi har blivit som en familj. Det är den tunga delen av beslutet, men kroppen säger stopp och fokus framöver blir att bli av med de ständiga krämporna.

Mikael Franzén har tränat Pontus Johansson sedan 2012 och hade gärna sett honom i truppen även nästa säsong, men förstår samtidigt hans beslut.

– Det är lite vemodigt att inför nästa säsong tacka av en av våra verkliga trotjänare. Pontus har varit med på en fantastisk resa i Alingsås HK och personligen hade jag gärna haft honom kvar i truppen. Men jag har största respekt för Pontus val och önskar honom stor lycka till med framtiden som inte kommer att innebära handbollsspel. Pontus är ett fantastiskt föredöme när det gäller inställningen till handboll och han kommer att lämna ett stort tomrum efter sig. Nu hoppas jag att vi får skapa ett oförglömligt minne ihop under avslutningen av säsongen.

Per Johansson, team manager:

– Få har betytt så mycket för AHK som Pontus Johansson. Pontus har en unik klubbkänsla och lojalitet och har varit en av de absolut största kulturbärarna det senaste årtiondet i AHK. Hans kompromisslösa inställning och offervilja har genomsyrat mycket av det vi vill stå för i AHK och det har smittat av sig till både spelare och ledare i klubben under lång tid. Vi tar nu avsked av en av AHK:s viktigaste spelare genom tiderna. Förhoppningsvis blir Pontus en viktig pusselbit i strävan efter ytterligare en SM-final i vår. Tack för allt, Pontus!”