All star-team: Hampus Olsson bästa högerkant med 93,1%

Hampus Olsson. Foto: Avdo Bilkanovic/Bildbyrån.

HK Malmös Hampus Olsson tar klart och tydligt hem utmärkelsen som årets bästa högerkant i årets upplaga av Handbollsligan, det meddelar Handbollsligan.se.

Den dominanta mål- och MEP-statistiken speglar av sig antalet röster som Hampus Olsson fick i omröstningen om Handbollsligans bästa högersexa. Med slående 93,1 procent av rösterna är det inget snack om vem som skulle vinna priset – och det blev alltså mannen som rockar Movember-mustaschen bättre än de flesta.

Med 181 mål landar Olsson på delad plats i skytteligatoppen med William Bogojevic (som har två matcher färre spelade). Därtill placerar han sig på fjärdeplats av MEP-ligan med 102,92 poäng, endast bakom William Bogojevic, Lucas Pellas och Jonathan Edvardsson.

Hampus Olsson själv minns mest den tråkiga avslutningen för Malmö i ligan, speciellt då säsongen höggs kort i Corona. Förhoppningsvis värmer priset i en potentiell karantän.

– Det var synd att vi avslutade serien med två plumpar. Det är tyvärr det enda man minns. Men tittar man tillbaka har det varit en fin säsong. Jag är otroligt glad och stolt över den här utmärkelsen, säger han till Handbollsligan.se.

Statistik från Handbollsligan.se:
Matcher: 31
Mål: 181
Assist: 21
Utvisningar: 2
Tekniska fel: 22
MEP-poäng: 102,92
Övrigt: Utsedd till månadens spelare i februari, uttagen i månadens MEP-lag i september, december och februari. 

Röstfördelningen:
Hampus Olsson, HK Malmö (93,1%)
Christopher Hedberg, IFK Skövde (3,4%)
Jim Andersson, Ystads IF (3,4%)

HELA INTERVJUN