All star-team: Adam Nyfjäll på mittsex

Adam Nyfjäll, IFK Kristianstad. Foto: Petter Arvidson / BILDBYRÅN

Handbollsligan går vidare i sin All star-team lucköppning. Igår utsågs Lucas Pellas till bästa vänstersexa och idag kliver Adam Nyfjäll in på linjen, rapporterar Handbollsligan.se.

Det är inte många lag där två poäng från förstaplatsen innebär ett misslyckande, men sådan är kulturen i dagens IFK Kristianstad. Men i det orangea ”mörkret” fanns flera ljusglimtar. En av dem har varit Adam Nyfjäll.

Mittsexan var Kristianstads vassaste vapen framåt i år där han vann den interna skytteligan med 146 fullträffar. Målinsamlingen tog 27-åringen till en tionde plats totalt i skytteligan.

– Jag känner absolut att jag spelade bra. Men jag hade gärna bytt ut några individuella prestationer mot fler poäng. Men det var såklart en bra säsong, det talar inte minst statistiken för, säger Nyfjäll till Handbollsligan.se.

27-åringen värvades in från danska Sönderjyske 2018 och skrev nyligen på ett nytt kontrakt med Kristianstad. Tidigare har mittsexan representerat en hel drös med klubbar: Lysekils HK, Redbergslids IK, Kärra HF, GF Kroppskultur, Viking Stavanger HK, Falk Horten och Haslum HK.

Statistik från Handbollsligan.se:
Matcher:
 30
Mål: 146
Assist: 9
Utvisningar: 13
Tekniska fel: 20
MEP-poäng: 102,6
Övrigt: Utsedd till månadens spelare i december, uttagen i månadens MEP-lag i november, december och mars.