Alingsåsnytt: Sandberg stannar vid Franzéns sida

Dennis Sandberg. Foto (arkiv): Mathilda Ahlberg/Bildbyrån.

Ledarduon Dennis Sandberg och Mikael Franzén har flera framgångsrika år tillsammans. Nästa säsong startar som den förra slutade, med Sandberg som assisterande tränare hos Alingsås HK i Handbollsligan.

– Ett enkelt val. Jag trivs i föreningen, i laget och med Mikael och ser fram emot att den nya säsongen ska dra igång, säger han till klubbens hemsida.

Inhoppet i januari när Sandberg tog över för sjukskrivne Mattias Flodman förlängs för hela nästa spelår. Alingsås hemsida räknar ihop meriterna i SM-finaler och Champions League som haft guldparet vid rodret i klubben.

Den senaste säsongen skaver dock en aning. Formen som ligasegrare brann inne innan kampen om SM-guldet hann börja.

– Det var surt som tusan att vi inte fick spela slutspel, som vi hade sett fram emot hela tiden, men det var bara att gilla läget och någonstans får vi ändå glädjas åt att vi slutade som seriesegraren, säger han till klubbens hemsida.

– Vi har vunnit SM-guld och spelat flera finaler tidigare och för mig finns inget annat än att vi ska fortsätta att utveckla våra spelare och fortsätta att slåss om att vara bäst i Sverige, fortsätter Sandberg som gör minst ett år till i Alingsås.

Alingsås HK:s trupp 2020/21
Källa: Ahk.nu
Målvakt: Gustav Skagerling, Anton Hagvall (ny), Elvir Kulic (uppflyttad)
Vänstersex: Benjamin Helander, Alexander Wedin
Mittsex: Niclas Barud, Axel Franzén, Nils Mellert (uppflyttad)
Högersex: Samuel Lindberg, Isac Hane, Jonathan Sandberg (uppflyttad)
Vänster- och mittnio: Aron Dagar Pálsson, Daniel Blomgren, William Andersson Moberg, Jacob Lundahl, Hjalmar Macfie (uppflyttad), Adam Svensson (uppflyttad)
Högernio: Andreas Lang, Johan Nilsson, Joshua Mesias Wästerlund
Tränare: Mikael Franzén, Dennis Sandberg (assisterande), Patrik Karlsson (målvakt), Pontus Axell (fys)

Länk: Sandberg fortsätter som assisterande tränare