Alingsås HK klart för semifinal

Gustav Skagerling, Alingsås HK Foto: JօRGEN JARNBERGER / BILDBYRÅN

Alingsås HK är klart för semifinal i Handbollsligan efter 3–2 i matcher mot Ystads IF och 27–25 i kvällens femte och avgörande kvartsfinal.

ANNONS
ANNONS
ANNONS

AHK var förstärkt inför kvällens match då såväl Felix Claar som Andreas Flodman var tillbaka i laget. Hemmalaget startade dessutom med en punktmarkering på Kim Andersson i form av Andreas Berg. Punktningen varade dock inte länge då YIF hade ledningen med 4–1 efter att framförallt Ludvig Hallbäck imponerat.

Kim Andersson hade flera bra framspelningar men var inte riktigt lika lyckosam i sina egna avslut. Det i kombination med att Claar spelade bra gjorde att hemmalaget kunde gå upp till 15–10 i paus. Men framförallt imponerade Gustav Skagerling i hemmamålet som hade hela 63 i räddningsprocent i den första halvleken.

– Vi har en period där de rycker ifrån genom att vi bränner för mycket och Skagerling gör en jäkla massa räddningar. Vi spelar oss fram till bra lägen men stressade under den perioden. Vi får sätta lägena och så går vi ut på 5–1 bakåt, sa YIF:s tränare Jerry Hallbäck i Cmores halvtidsintervju.

YIF fick bra utdelning på sitt försvar samtidigt som man fick hål på Skagerling. Och efter 48 minuter var det kvitterat då Anton Hallbäck kontrade in bollen. Men det var varken pappa Hallbäck eller storebror Hallbäck som imponerade mest utan lillebror Ludvig. Mängder av mål och briljant spel hela matchen igenom från den unge mittnian.

I AHK handlade mycket om Oscar Bergendahl som var fullkomligt briljant både bakåt och framåt.

Efter det stod matchen och vägde under de sista tio minuterna, men där hemmalaget var i förarsätet rätt igenom. När Magnus Persson gjorde 27–25 med 27 sekunder kvar var det avgjort. Matchen slutade 27–25 till Alingsås HK.

Alingsås HK – Ystads IF 27 – 25 (15-10)

ANNONS
Annonslänk: Kampen om SM-guldet har börjat - följ dramat på C More Mycket Sport.

LÄMNA ETT SVAR

Please enter your comment!
Please enter your name here