Alingsås värvar vidare – får in Axel Franzén från IFK Skövde

Axel Franzén och Christer Mårtensson i Alingsås. Foto: Alingsås HK

Skövdes mittsexa Axel Franzén kommer att spela i Alingsås nästa säsong, det meddelar AHK i ett pressmeddelande. Mittsexan har skrivit på ett kontrakt som sträcker sig över två år.

22-årige Axel Franzén har gjort en stark säsong med ligatvåan IFK Skövde såhär långt i Handbollsligan. Totalt har mittsexan fått spela 16 matcher och hunnit med 40 mål. Men nästa säsong spelar han alltså sin handboll i Alingsås istället, som tror mycket på linjetalangen.

– När vi letade efter spelartyper som kan leda Alingsås HK vidare in i framtiden och vara en kulturbärare så fastnade vi för Axel. Han har en fin fysik och är ett rivjärn som ger allt i alla situationer, både framåt och bakåt. Vi är jätteglada att han valt att ta nästa kliv hos oss, säger Alingsås tränare Mikael Franzén i pressmeddelandet.

Framtidsmannen och skytteligasjuan Daniel Blomgren från Önnered kommer också att spela i Alingsås, men på niometer, den kommande säsongen. Därmed säkrar AHK upp inför framtiden samtidigt som de förstärker linjepositionen, där Niclas Barud och Alexander Regen redan finns.

– Alingsås HK har visat att de tror och vill satsa på mig, så det känns riktigt bra att få spela där nästa säsong. Det är alltid svårt att komma till Estrad Alingsås och spela, dels för att publiken är så bra och dels för att det både smäller på och går undan när de spelar. Det ska bli kul att bli fortsätta utvecklas där, men först ska jag spela klart säsongen och hjälpa Skövde till bästa möjliga resultat, säger Axel Franzén i pressmeddelandet.

Axel Franzén var enligt Alingsås klubbchef Christer Mårtensson jagad av flera klubbar men valde alltså ett tvåårskontrakt med AHK. 22-åringen har tidigare spelat i Lysekil, Kroppskultur och Drott.