Alingsås vann stort efter potentiell rekordinledning

Emil Frend Öfors, Alingsås HK. Arkivbild. Foto: Viktor Ljungström, www.viktorljungstrom.se

En match som började rekordjämnt slutade helt ojämnt. Alingsås drog ifrån stort i mitten av andra halvlek och kunde vinna med 27 – 20.

Att matchen skulle bli jämn trodde de flesta. Men att det kom att visa sig så komiskt tydligt anade man inte – inget av lagen gjorde mål på 8 minuter och 45 sekunder(!).

– Det här måste vara med på någon sorts topplista, undrade Oscar Carlén i studion.

Det har vi inte fått fram statistik på men är benägna att hålla med. Anledningen till nollorna stod lagens målvakter för, främst Alingsås Rickard Frisk som svettade fram många fina räddningar. Till slut bröts dödläget då Sävehof tog ledningen på straff genom Viktor Ottosson efter 8:45.

Målskyttet lossnade efter det och lagen lyckades inte slå det gamla ”minst antal mål”-rekordet från 1945: 3 – 2 till IFK Lidingö mot Ystad IF (här hittade vi statistik). Istället blev det sluggerutdelning på målen. Mål – kvittering – mål – kvittering – mål – kvittering. Det höll sig fram till 19:e minuten. Då kunde Alingsås ”dra ifrån” till 6 – 4.

Alingsås behöll sedan ledningen ända in till halvtidsvilan, 11 – 8. Det var första en halvlek där det fysiska spelet knuffades vid gränsen av acceptabelt och ledde till ett par tvåor åt båda hållen. Men inte för tufft.

– Nae, det är som det ska vara i en semifinal, tyckte Alingsås Felix Claar i halvtid.

Förutom det tuffa spelet var det en go stämning i hallen och bra försvar/målvaktsspel från båda lagen. Aningen bättre från Alingsås där Frisk fortsatte att briljera. Andra lagets målvakt var inte lika nöjd.

– Vi måste flytta bollen lite bättre och få dem att springa mer, sa Sävehofs Per Sandström inför andra halvlek.

Det var ändå Alingsås som fortsatte att flytta bollen i början av andra. Och som sprang mest, i kontringarna. Snart hade hemmalaget ökat på ledningen till 14 – 8 inför en blådraperad publik i Estrad arena, anledda av korsbandsskadade Johan Nilsson.

Framåt var Felix Claar en av de bästa hemmaspelarna. 20-åringen smällde in några riktiga pärlor från stillastående. Emil Frend Öfors var en annan, han tilldelades även matchens lirare. Trots det lyckades inte hemmalaget springa ifrån helt. Sävehof kröp sig närmare och åt igen sex bollar till tre bollar, 16 – 13. Då tog AHK time out.

Det hjälpte ett tag men Sävehof vägrade släppa ifrån sig matchen och hämtade åter in till minus tre. Även i Sävehof var det en yngling som visade framfötterna. William Bogojevic, 19, såg stark ut och drog in ett par hårda bollar han med.

Det skulle däremot inte räcka för Partillelaget. Både Alingsås och publiken steppade upp trycket, tyckte Carlén. De blåa höll Sävehof på några armlängders avstånd resten av matchen. Man vann till slut med 27 – 20 och kopplar greppet om den västgötska semiserien.

Nästa match spelas nu på torsdag kl 19:00 i Partille.

Matchen kan du se på CMore.

Se alla matcher från Handbollsligan på C More för 99:-/månaden.

LÄMNA ETT SVAR

Please enter your comment!
Please enter your name here