Alingsås upp i serieledning – slog Sävehof på bortaplan

Daniel Blomgren. Foto: Carl Sandin/Bildbyrån.

Alingsås HK hade både supporterstöd och en härlig fart med sig till Partille. Derbyt mot IK Sävehof var jämnt och ovisst in i det sista innan Daniel Blomgren fick betalt för sin lysande form och avgjorde.

Ettan mötte tvåan och Sävehof plus Alingsås gjorde verkligen skäl för sina höga tabellpositioner. Bortalaget blev dessutom första laget att besegra den regerande mästaren under 2021/22.

Alingsås satte sig i respekt med bra tryck från nio meter – Blomgren och Mathias Pedersen hade hög träffprocent. Christoffer Thor på vänsterflanken lyfte sig i toppmötet och placerade sju av åtta egna avslut i mål.

Sävehofs Sebastian Karlsson matchade gästernas tempo och Elias A´ Skipagøtu stod för ännu en höjdarinsats.

Alingsås tog över taktpinnen allt mer efter paus. Sävehofs sista kvittering var Olle Eks 31–31-mål och trots att hemmalaget kom nära i slutminuten (33–34) hade Alingsås taktisk kompetens att reda ut situationen genom Blomgrens uppsnurrning av försvaret till öppet läge och mål.

– Vi driver upp ett bra tempo. Vi hade inget jättebra försvar- och målvaktsspel idag men vi gör mål på mycket, inte minst efter avkast. Det var vi som förde matchen, sade Mikael Franzén till klubbens hemsida efter tvåpoängaren.

– Vi ska inte dra allt för stora växlar. Men det är skönt att visa för oss själva att vi är ett riktigt bra lag. Förhoppningsvis kan vi slå alla lag i serien med vår handboll, fortsatte tränaren till klubbsajten.

IK Sävehof–Alingsås HK 33–36 (14–15)
Matchprotokoll >>
Statistik >>
Tabell >>