Alingsås skriver lärlingskontrakt med tre juniorer

Alexander Wedin, Kenan Omerovic och Isak Hane. Foto: Alingsås HK.

Tre spelare får lärlingskontrakt med Alingsås HK.
Klubben meddelar att Alexander Wedin, Kenan Omerovic och Isak Hane skrivit på.
– De har gjort det bra både i juniorlaget och i HP och vi tror att de har stora chanser att utvecklas ännu mer, säger assisterande tränaren Mathias Flodman till Alingsås hemsida.

Säsongen är ännu inte över för Alingsås HK men finallaget är redan igång med truppbygget för nästa säsong. På fredagsförmiddagen meddelade de att juniorerna Alexander Wedin (V6), Kenan Omerovic (MV) och Isak Hane (H6) skrivit på lärlingskontrakt med klubben.

– Isak, Kenan och Alexander har visat att de har rätt inställning och har haft en fin utveckling under säsongen. Det känns väldigt roligt att kunna erbjuda dem den här möjligheten då vi tror mycket på dem, säger Alingsås klubbchef Christer Mårtensson till klubbens hemsida.

Tanken är att trion i första hand ska matchas i farmarlaget HP Alingsås, som spelar i division 1, den kommande säsongen.

– Det här är tre killar som har tagit olika vägar till där de är i dag. Kenan har haft en jämn utveckling under sina år i klubben medan Isak och Alexander har tagit stora kliv den här säsongen. De har gjort det bra både i juniorlaget och i HP och vi tror att de har stora chanser att utvecklas ännu mer. Framför allt ser vi dem som nyckelspelare i HP nästa säsong och de kommer att få möjlighet att träna med elitlaget och vara beredda där, säger Mathias Flodman, assisterande tränare i Alingsås HK och huvudansvarig i HP Alingsås.

Både Alexander Wedin och Isak Hane har den här säsongen fått känna på spel i Handbollsligan.

LÄNK: Tre juniorer får lärlingskontrakt med elitlaget