Alingsås skolade Önnered i Estrad

Gustav Skagerling, Alingsås HK Foto: Petter Arvidson / BILDBYRÅN

Det blev ett ordentligt uppvaknande för Önnered i Alingsås. Hemmalaget visade nykomlingarna i storvinsten, 35-22 (16-12), vad som händer när man förlorar fokus i Handbollsligan.

Önnered kom till Estrad med gott självförtroende för en nykomling. De hade i senaste matchen hämtat upp 4 måls underläge i slutet till oavgjort mot Ystads IF, 35-35. Dessförinnan var det en knapp tvåmålsförlust mot Karlskrona, vinst mot IFK Ystad och tvåmålsförlust mot HK Malmö.

Men i Estrad blev det tvärstopp. Alingsås tog kommandot direkt i matchen. Efter 4 minuter stod det 4-1 till hemmalaget och sen 12-8 efter 19 minuter. Önnered hängde dock med ett tag till. Dessutom visade bortalaget stundtals upp en spännande speed i anfalls- och genombrottsspelet.

Nykomlingarna kämpade tillbaka till uddamålsunderläge, 12-13. Då kom ett nytt moralstukande ryck från Alingsås som ändå gick till halvtidsvila med 16-12.

I den andra halvleken skulle den blå forsen rämna på rejält. Önnereds anfallsspel hakade upp sig, sönderlästa av Mikael Franzén och Alingsås, och Gustav Skagerling som räddade en massa skott. Resultatet blev att hemmalaget drog ifrån rejält.

På 22 minuter i andra gjorde Önnered bara 5 mål. Däribland lyckades man endast få in 1 mål på 7 minuter när Alingsås avgjorde matchen från 22-17 till 28-17. Allt satt för Alingsås som räddade och kontrade, räddade och kontrade, ofta till Lindberg på högerkanten.

Dessutom måste någon ta en titt på femmålsskytten Andreas Langs armfäste – han skulle kunnat veva upp altan-markisen på ett sving med den farten i kullagret.

En annan Alingsås-Andreas, Berg, sa innan matchen att AHK kunde vinna med 10 mål om de spelade som de gjorde mot Hammarby. Önnereds Victor Rhodin sa i halvtid till CMore att om man inte är med så går det undan. Båda sakerna var precis vad som inträffade, plus lite till.

Det blåa hemmalaget fortsatte festen och vann till sist med 35-22. En rejäl baksmälla för Önnered som fick lära sig läxan av att aldrig slappna av, eller tänka för mycket när det låser sig framåt. En intressant match för och från båda lagen.

Alingsås: Samuel Lindberg 8, Andreas Lang 5, Andreas Berg 5, Felix Claar 4, Mishels Liaba 3, Benjamin Helander 2, Erik Andreasson 2, Alexander Regen 2, Johan Nilsson 2, Tobias Sandberg 1, Niclas Barud 1.

Önnered: Daniel Blomgren 5, Måns Gerdtsson 4, Victor Rhodin 3, David Sandberg 2, Anton Schulze 2, Mirko Vicentijevic 1, Samuel Strömberg 1, Marcus Norrbrink 1, Christoffer Örtenwall 1, Hugo Bengtsson 1, David Wattström 1.