Alingsås permitterar personalen

Foto: Jörgen Jarnberger/Bildbyrån.

Sedan upplägget med korttidspermittering kommit till stånd går allt fler klubbar på den nya avtalslinjen. Alingsås HK följer i Eskilstuna Guifs och Önnereds HK:s spår när spelare och övrig personal permitteras efter förhandlingar, skriver Alingsås Tidning.

Klubbens ordförande Richard Fredriksson får anledning att kommentera beslutet som gäller från och med 20 mars och ett halvår framåt.

– Sen har vi möjlighet att förlänga perioden ytterligare tre månader. Det finns även en klausul som göra att man kan säga upp permitteringen med sju dagars varsel, om det visar sig att förutsättningarna förändras, säger han till Alingsås Tidning.

Alingsås ekonomi påverkas på flera håll, inställd slutspelshandboll och ungdomsturneringen Potatiscupen uteblir. Fredriksson påpekar att åtgärderna där personalen får gå ner till 40 procents arbetstid är nödvändiga för att säkra kärnan i klubbens organisation.

– För oss handlar det om att värna Alingsås HK och det gäller alla delar inom klubben. En jätteviktig del som vi vill skydda är vår ungdomsverksamhet. Den är oerhört viktig och basen för hela vår verksamhet, säger han till AT.

Länk: AHK permitterar all sin personal