Alingsås knäppte Kristianstad på näsan

Samuel Lindberg. Foto: Jörgen Jarnberger/Bildbyrån.

Estrad Alingsås fortsätter att spöka som mardrömsarena för IFK Kristianstad. Trots kapabla luckor i laguppställningen fick hemmalaget upp farten i anfallen fart och regerade med 34–30 till slut.

Alingsås saknade flera ordinarie namn både i anfall och försvar medan Kristianstad kom till spel utan formliraren Adam Nyfjäll.

Ersättaren på linjen, Ludvig Åström kom igång med tidiga mål. Gästerna blev av med ytterligare en resurs när Espen Christensen fick hjälpas av planen i samband med en kontringskollision.

Keepern borta med befarad knäskada, då tog Alingsås chansen till en vändning med snabba omställningar.

Hemmalaget hade taktpinnen, eller snarare fick den då Kristianstad gick bort sig i passningarna och bommade inspel.

Det gav ypperliga möjligheter för Samuel Lindberg, tillfällen för Andreas Lang med högt tryck i uppställt spel samt spelöppningar för murbräckan William Andersson Moberg.

Alingsås ledde som mest med sex bollar, Kristianstad fick bra utdelning på några byten i slutet av halvleken och landade med fem mål mindre i paus.

Gästerna tog nya tag med Anton Halén som ledstjärna i andra halvlek. Misstagen från matchinledningen upprepade sig dock och även om målvaktsinhopparen Gustaf Banke stoppade straffspecialisten Benjamin Helander hängde Kristianstad alltjämt efter.

Alingsås upplevde inga större hack i maskineriet och punkterade matchen genom Benjamin Helander med två minuter kvar.

Alingsås HK–IFK Kristianstad 34–29 (18–13)