Alingsås knäckte Redbergslid i fyrapoängsmatch

Mathias Pedersen Foto: Jörgen Jarnberger/Bildbyrån.

Alingsås HK var rejält laddat inför den korta bortaresan till Göteborg. Spelar det blåa laget på samma sätt i kommande matcher som mot Redbergslids IK lär det bli en smaksak att avlägsna sig från den pågående streckstriden.

Alingsås nätade som aldrig förr under 2022/23, 37 gånger och definitivt med betydligt högre tempo än torsdagens hemmalag. Kvicka kontringar och snabba avkast – allt gav utdelning på den tilltalande menyn för AHK-fansen på plats i Kviberg.

Mathias Pedersen löste det mesta i uppställt spel med tio fullträffar, Rasmus Thorbjörnssons framfart till sju mål och Max Granlunds träffbild med sex mål stack också ut i bortalaget.

– Det viktigaste idag var två poäng. Det hade inte varit bra att förlora denna också. Vi gjorde en ganska bra insats mot Kristianstad och vi pratade om att ha ta med oss det spelet in till idag. Det tyckte jag gubbarna löste bra, sade Mikael Franzén till klubbens hemsida efteråt.

Alingsås första bortseger leder till nionde plats i tabellen. Redbergslid där Szymon Dzialakiewicz nätade fem gånger kämpar med betydligt sämre målskillnad och är jumbo, blott två poäng färre.

Redbergslids IK–Alingsås HK 26–37 (11–19)