Alingsås HK:s Japan-värvning i lås

Naoyuki Shoji. Foto: Bobby Bannister

Naoyuki Shojis första besök i Alingsås blev kortvarigt. Det andra utlovar möjlighet till speltid i Handbollsligan under en säsong. Klubben bekräftar övergången på sin hemsida och välkomnar 25-åringen som erbjuder nya möjligheter i niometersuppställningen.

Shoji har tränat med AHK i några veckor, i väntan på att pappersarbetet skulle bli klar. Alingsås värvar niometaren, närmast från Rhein-Neckar Löwens reservlag där Shoji stänkte in 47 mål förra säsongen.

– Jag har sett upp till de svenska spelarna i Rhein-Neckar Löwen och de har fått mig att vilja spela i Sverige. Jag tyckte om att vara i Alingsås förra året och tycker att tränaren är väldigt bra och spelarna vänliga. Det ska bli kul att utvecklas både som handbollsspelare och samtidigt få uppleva den svenska kulturen, säger Shoji till klubbens hemsida.

För Alingsås del innebär de japanska kontakterna ett tungt vägande skäl i ekonomiskt utsatta tider.

– Vi har under många år haft ett bra samarbete och dialog med Wakunaga i Japan och haft flera spelare här på besök och det är kul att vi nu kan löpa linan ut och få in en spännande spelare som inte belastar vår ekonomi då det japanska företaget står för alla kostnader, säger sportchefen Christer Mårtensson till hemsidan.

Länk: Japansk niometare klar för Alingsås HK