Alingsås hämtar in isländsk storskytt från ön

Aron Dagur Pálsson. Foto: Stjarnan/Alingsås HK

Det fortsätter att sättas ner tunga pjäser på Alingsås niometerslina till nästa säsong. Idag annonserar klubben att man har gjort klart med landslagsmeriterade Aron Dagur Pálsson från isländska Stjarnan i två år framöver. 

Tidigare har Alingås redan säkrat Önnereds niometersbombare Daniel Blomgren till nästa säsong. Och nu värvar de blåa in en till ung, spännande storskytt för att stärka upp skyttet till sommaren.

Aron Dagur Pálsson är en stor kille med sina 199 cm och 105 kg. Offensivt är en han ett dubbelt hot då 22-åringen både kan fungera som vänsternia och mittnia. I försvaret kan han användas både centralt och som spets, skriver Alingsås i ett pressmeddelande. Han har även hunnit med att göra två A-landskamper för Island.

– Vi är jättenöjda att få hit Aron som stått högt på vår lista ett tag. En jätteduktig tvåvägsspelare som har potential att utvecklas ytterligare hos oss, säger AHK:s klubbchef Christer Mårtensson i pressmeddelandet.

I år har Aron Dagur Pálsson mest figurerat som mittnia i sitt lag Stjarnan, som ligger sjua i isländska högstaligan. Men från sin spelfördelande position är han fortfarande målfarlig och har dunkat in 70 mål på 15 matcher, vilket är näst flest i laget.

– Jag är lång och skjuter bra från nio meter, men min största styrka tycker jag är spelsinnet och samarbetet med linjespelaren. Jag gillar att styra spelet och har mest spelat mittnia den här säsongen, men spelade tidigare mer till vänster, beskriver sig Pálsson i pressmeddelandet.

Kontraktet mellan den isländska storskytten och Alingsås sträcker sig över två år.