Alingsås föll på hemmaplan mot IFK Kristianstad

Kristianstads målvakt Espen Christensen. Foto (arkiv): Jörgen Jarnberger, Bildbyrån.

Efter en jämn, tuff och händelserik match i Estrad Arena var det slutligen gästande IFK Kristianstad som plockade med sig de två poängen in i tabellen. 

Det var livat i såväl publiken som på planen när IFK Kristianstad gästade Alingsås HK under söndagseftermiddagen. Ett intensivt spel satte fart på matchen redan från start – men efter fint försvars- och målvaktsspel från båda lagen blev det en målfattig inledning.

5-5 efter 15 spelade minuter blev snabbt 5-7 när IFK fick in ett par mål framåt. När Alingsås dessutom åkte på ett blått kort på Daniel Blomgren och kort därpå en utvisning på Johan Nilsson fick gästerna chansen att dra ifrån ytterligare.

William Andersson Moberg klev dock fram för sitt Alingsås och var en av anledningarna till att Kristianstad inte drog iväg särskilt mycket mer innan halvtidsvilan. Det var dock gästerna som fick gå in i omklädningsrummet i förarpositionen när halva matchen var spelad.

Halvtid: 10–12

I den andra halvleken fortsatte lagen att följa varandra tätt målmässigt. Gästerna var dock de som genom hela halvleken styrde matchen och behöll sin ledning på ett par mål. Trots att Alingsås gång på gång hämtade igen till ett knappt underläge på ett mål så kom aldrig någon kvittering – vilket höll i sig matchen ut.

Moberg Andersson tog ett stort ansvar under matchen med sina åtta mål och i IFK var Markus Olsson målstarkast med sju mål. Espen Christensen storspelade dessutom periodvis i gästernas mål och var klart en av de viktigaste parametrarna till att Kristianstad fick med sig två poäng in i tabellen.

Alingsås HK – IFK Kristianstad 24–27 (10–12)