Alingsås fick sista ordet i målkalas

Max Granlund, Alingsås HK. Foto: Jörgen Jarnberger / BILDBYRÅN

Alingsås HK och Önnereds HK turades om i ledning och bjöd upp till en dramatisk dans på sluttampen. Önnered var nära en meriterande bortapoäng men fick släppa till båda när Max Granlund vräkte in 35–34.

Alingsås var tillbaka inför hemmafansen efter utflykten till Aten. Det gav en skjuts till det blåa laget, med en alert Rickard Frisk och snabba löpningar i spetsen sparade AHK knappast på krafterna från start.

Attackvågorna gav resultat, tio mål första kvarten och nästa period började inte sämre, 11–8 genom Adam Jöhnsson.

Önnered låg emellertid nära till för att svara på Alingsås ansträngningar. Mishels Liaba (nio mål) krävde hård bevakning av de tidigare lagkamraterna. Löftet på högernio, Elias Lundstad hade nått så långt i sin comeback att han kunde trycka in flera bollar efter att ha spräckt nollan för säsongen.

Kvitteringen, 11–11 kom från 17-åringens händer. Tre bortamål senare hade Alingsåstränarna sett nog av händelseutvecklingen och begärde timeout.

Önnered fick dock ta med sig ett försprång i halvtid, Andreas Berg var säker i läget de avslutande minuterna och 15–18 var ett faktum efter 30 minuter med fart och fläkt.

Alingsås fick jaga efter paus, men fick betalt för tempot och saknade borta utjämningen för full utdelning.

Granlund var het med både avslut och assist, Mathias Pedersen stöttade från både distans och strafflinjen och efter 45 minuter var AHK tillbaka i spets.

Avslutningen blev spännande mellan fyran och tian. De sista två minuterna drog igång med bolltapp från bortalaget och enkelt 33–32 av Jesper Filen. Önnereds replik kom från Markus Thorbjörn men Oscar Gentzels skott i fel hörn för målvakten innebar ny hemmaledning, 34–33.

Önnered samlade krafter för den avslutande halvminuten och fick nätkänning med en upprullning där Pelle Segertoft fick ta avslutet. Återstod mindre än 15 sekunder kvar med stora ansvar på Granlunds skottarm, matchvinnaren prickade rätt och Alingsås återtog tredjeplatsen i tabellen.

Alingsås HK–Önnereds HK 35–34 (18–15)