Alingsås bjöd in Redbergslid – och fick sista ordet

Benjamin Helander, Alingsås HK. Foto (arkiv): Jörgen Jarnberger/Bildbyrån.

Fahlgrens minne är ett säkert tecken på att säsongsstarten närmar sig med stormsteg. Alingsås HK, alltid på ena sidan planen i genrepet med tradition, fick slita innan Oliver Helander avgjorde till 33–32.

Alingsås låg uddamålet före i halvtid men hade större saker än så på gång med rycket till 9–4. Redbergslid hämtade sig dock med Oskar Joelsson och lagkaptenen Tobias Johansson i spetsen och var så när ikapp halvvägs.

Nästa tempohöjning, kontringar tack vare en stark defensiv i ryggen tog Alingsås till 23–19. Redbergslid imponerade på nytt och kunde kvittera innan det sista målet avgjorde saken i den täta träningsmatchen.

– Det kändes som att vi stod bra i försvaret idag men det var många oprovocerade tekniska fel. Till följd sprang de in sina mål, sade femmålsskytten Helander till klubbens hemsida.

Samuel Lindberg och Daniel Blomgren hittade rätt sju gånger var. Bland alla mål för dagen hade Helander dock trumf på hand. Förutom den avgörande fullträffen kom kantspringaren närmast unikt till från nio meter.

– Det var livets upplevelse, haha. Det är inte ofta jag gör sådana mål. Gör jag det på träning blir jag utskälld men nu gick det vägen, sade han till klubbens hemsida.

Alingsås HK–Redbergslids IK 33–32 (18–17)

Länk: Uddamålsseger i Fahlgrens Minne