AIK:s poängfrossa fortsätter – utan chans mot Alingsås 

Andreas Berg, Alingsås HK Foto: Petter Arvidson / BILDBYRÅN

Rörligt försvar och kompetent målvaktsspel hjälpte AIK hålla jämna steg. Med brända lägen och dåligt målflöde var det en tidsfråga innan Alingsås HK laddat kontringskanonen. Det var dystra blickar från hemmaspelarna redan inför pausvilan och sjunde raka förlusten till slut. 

På några rankinglistor låg AIK i jämnhöjd med mer etablerade Alingsås. Räddningsprocenten placerade Solnalagets Matija Spikic nära AHK:s Niklas Kraft och snittet för insläppta mål gick på ett ut inför söndagsduellen.

En del av skillnaden mellan Alingsås tredjeplats och bottenpositionen med poängnollan för AIK så här långt var istället målen man mäktat med framåt.

AIK skulle få springa och hantera snabba spelstarter i Solnahallen. Någon raketstart målmässigt inför hemmapubliken blev det heller inte.

De svartklädda tog åtminstone för sig med fysik bakåt. Spikic var snäppet bättre än Kraft från start, men Alingsås låg steget före i målprotokollet.

Andreas Berg studssköt 7–5 när bortalaget just öppnat kontringsfönstret.

Utan den främsta skytten Ola Pewik i niometersuppställningen fortsatte offensiven mycket beskedligt  för AIK. Alingsås präglade matchen rejält med 6–0 i en period mot slutet av första halvlek.

– Vi är få spelare just nu, det ser man också när vi spelar, sade Troels Vejby Jørgensen till C More när slutresultatet var känt.

Det blev nämligen bara värre för AIK.

Spikic stod chanslös på spelvändningarna, nu var bortalaget bättre i alla lagdelar och hade 15-8 i paus.

Efter 35 minuter fick Alingsås avvara Fredrik Teern som tog plats på läktaren med rött kort. Sak samma för avståndet mellan lagen, sex-sju bollar även med försvarsbjässen ur spel gav små utsikter för AIK att vända matchen.

Slutskedet var ren evakuering, Felix Claar bättrade på sin skottprocent med sex mål. AIK hade tre femmålsskyttar men vägde lätt med 22 i totalen.

– Krafterna sinar. Vi har inte tillräckligt med spelare som håller i 60 minuter just nu, sade Vejby Jørgensen till C More.

AIK–Alingsås HK 22–31 (8–15)
Matchprotokoll >>
Statistik >>
Tabell >>