AIK värvar avige Philip Jonsson

Philip Jonsson. Foto: Nicklas Elmrin, Bildbyrån

Philip Jonsson lämnar HK Aranäs och har istället skrivit ett 2-årskontrakt med AIK.

ANNONS

AIK förbereder sig inför en säsong i Handbollsligan och efter Adam Tumba presenteras nu nyförvärv nummer två. Det handlar om Philip Jonsson som ansluter från HK Aranäs på ett 2-årskontrakt.

– Jag är väldigt glad över att ha skrivit på för AIK. Förändringen från Ricoh till AIK och nysatsningen känns spännande och det ska bli roligt att få vara en del av detta. Jag hoppas kunna bidra med mina egenskaper till framgång för AIK och laget, säger Jonsson till klubbens hemsida.

Jonsson är född 1995 och fostrad i IK Sävehof. Han har utvecklat sin egen spelstil från H9 där han trots sin högerhand är avig och målfarlig. Den här säsongen blev han Aranäs bästa målskytt med totalt 105 mål i Handbollsligan

AIK:s nye tränare Henrik Schneider säger i en kommentar till klubbens hemsida:

– Philip Jonsson har den senaste säsongen tagit ytterligare ett kliv i sin utveckling. Med sin fartfyllda spelstil kommer han att vara en stor tillgång för AIK.

– Jag är väldigt glad att ha gjort klart med Philip för de kommande två åren. Philip är en spelare som kan vinna matcher åt AIK. Ända sedan Anderas Lang beslutade sig för att lämna, för Alingsås HK, så har vi letat efter en ersättare, och Philip är en fantastisk ersättare på H9, säger Christer Widoff som är ordförande i AIK.

ANNONS
Annonslänk: Kampen om SM-guldet har börjat - följ dramat på C More Mycket Sport.
ANNONS
ANNONS

LÄMNA ETT SVAR

Please enter your comment!
Please enter your name here