AIK rör på sig i botten

Troels Jørgensen, AIK. Foto (arkiv): Avdo Bilkanovic/Bildbyrån.

Motivationen slog till och AIK är numera ett lag med aktiva kvalambitioner. Som om 17 mål före paus inte var nog hade Solnalaget ytterligare 19 i beredskap och hakade av IFK Ystad med besked, 36-29.

Seriens nya nästjumbo visade sig från sin bästa sida under söndagen. Då hade Troels Vejby Jørgensen stor show med sin glödande skottarm och tolv mål. Ola Pewik hängde i med det tunga artilleriet i niometerskedjan som flyttade ut nätkänningarna på distansskott långt ut i banan.

Dessutom gjorde Adam Tumba sju mål och Pavle Karacic vinklade in fem. Det som så sällan händer för bottenlagen, flera bra spelare var bra samtidigt, hände och höjde AIK långt över bortalagets nivå.

Ystad hängde med till 22 lika efter dryga 40 minuter, när AIK hittade ännu ett läge för gaspedalen fick åttamålsskytten Fredrik Petersen och samtliga lagkamrater vika ner sig.

AIK upp på 13:e plats. Ystad hotas inte direkt av vinnarlaget i tabellen men av ett par andra ivriga gäng som gärna byter ut sin kvalplats mot IFK:s ingemansland.

AIK–IFK Ystad 36–29 (17–16)
Matchprotokoll >>
Statistik >>
Tabell >>