AHK vann första träningsmatchen – Kraft med fin insats

Niklas Kraft. Foto: Andreas Sandstršöm/BILDBYRÅN

Fjolårets SM-semifinalist Alingsås HK är igång och träningsspelar även de. Första träningsmatchen var mot Hallby och det blev AHK-seger, 31–22. Niklas Kraft debuterade mellan stolparna och gjorde en fin insats.

ANNONS

– Överlag är jag nöjd. I första borde jag ha tagit några fler bollar, men efter pausen stod vi bra i försvaret och då kändes det tryggt, säger Niklas Kraft till Alingsås Tidning.

Ystadsbördige Kraft kom till Alingsås HK från OV Helsingborg inför den här säsongen. Kraft har gjort flera bra säsonger i Handbollsligan, först som back-up i IK Sävehof, sedan bakom Dan Beutler i HK Malmö och senast alltså i OV Helsingborg där han var uttalad förstamålvakt. Kraft har dessutom imponerat i flera ungdomslandslag.

Matchen då? Det var uppenbart att Alingsås var bättre än Hallby och det blev därför en rätt typisk träningsmatch. AHK vann med 31–22.

– Det känns som att vi kom in i matchen ju längre tiden gick. I början var det en del passningsfel och missar i samarbetet, men sen blev det bättre. Lite ringrostigt emellanåt, men vi jobbade på bra hela matchen och höll oss till den plan vi hade, säger Niklas Kraft till Alingsås Tidning.

LÄNK: AHK vann första träningsmatchen

ANNONS
Annonslänk: Kampen om SM-guldet har börjat - följ dramat på C More Mycket Sport.
ANNONS

LÄMNA ETT SVAR

Please enter your comment!
Please enter your name here