AHK bekräftar att Kraft lämnar – Hagvall ersätter

Anton Hagvall. Foto: Mathilda Ahlberg/Bildbyrån.

Tidigare idag rapporterade Sportbladet att Niklas Kraft lämnar Alingsås HK efter säsongen. AHK bekräftar det i ett pressmeddelande och presenterar samtidigt Anton Hagvall för de kommande två säsongerna.

– Det har alltid varit jobbigt att möta Alingsås HK och deras starka hemmapublik i Estrad. Nu ska det bli kul att få spela där som hemmalag från nästa säsong. Jag gillar det som kännetecknar Alingsås med stabilt försvars- och målvaktsspel med starkt kontringsspel och tror att det här är rätt steg för mig, säger Anton Hagvall i ett pressmeddelande.

Hagvall flyttade till Lugi inför förra årets säsong och har gjort det bra där. Men efter säsongen väljer alltså 22-åringen att flytta norrut igen.

Mikael Franzén, tränare i Alingsås HK, säger så här om nyförvärvet:

– Anton har visat att han redan är en väldigt bra målvakt och vi tror att han kommer att ta ytterligare kliv hos oss. Det ska bli spännande att se honom i vår träningsmiljö, med vårt försvarsspel och hur han kommer att att utvecklas tillsammans med vår målvaktstränare Patrik Karlsson.

Frågan är vad nästa steg i målvaktskarusellen blir – vem kommer in i Lugi? Är Niklas Kraft aktuell eller var hittar Lugi sin nästa målvakt?