Adam Tumba väljer Hallby till 2022

Adam Tumba. Foto: Bildbyrån

Bläcket har torkat för en viktig signatur i Jönköping. Adam Hallby är klar för två år till med IF Hallby i Handbollsligan, skriver klubben på sin hemsida.

Flera lagbyggen har central grund. I Hallby går det delvis att bygga från flanken med Tumba som sprakande målskytt den gångna säsongen.

24-åringen anslöt från AIK förra sommaren, rutin från högsta serien fanns ändå där efter utvecklingsåren i Lugi HF.

Den synnerligen svårstoppade vänstersexan nätade 149 gånger under premiäråret i Hallby. Nu blir det ett till och Tumba kan mycket väl lyfta lagets tidigare tiondeplats och sin egen status som åtta i skytteligan.

Ytterligare en tid tillsammans passade hans planer och ambitioner.

– Det fanns ett par intressenter, men det kändes som det här var det bästa alternativet. Att göra klart resan i Jönköping för att sen förhoppningsvis ta klivet utomlands, säger Tumba till Jönköpings-Posten.

Jesper Östlund kommenterar förlängningen med målsprutan.

– Att Adam väljer att förlänga ser jag som ett kvitto på att vår verksamhet ständigt utvecklas. Adam har blivit en stor profil i Hallby och utvecklats till en av seriens bästa vänstersexor. Han kommer fortsätta bidra med sylvassa avslut, mycket energi samt en vinnarskalle utöver det vanliga, säger tränaren till klubbens hemsida.

Länk: Adam förlänger med Hallby!