Adam Samuelsson avslutar i Skövde

Adam Samuelsson. Foto: Daniel Stiller/Bildbyrån.

Klubbhjärtat får jobba våren ut. Adam Samuelsson har tagit beslutet att säsongen 2021/22 blir hans sista i handbollens tjänst, efter IFK Skövdes elit satsar han på sitt civila jobb.

Skövdes hemsida tar en pratstund med ur-IFK:aren som alltså är inne på upploppet.

– Det har inte vart ett enkelt beslut då jag nu kommer lämna det jag ägnat hela mitt liv åt. Handbollen har alltid kommit först och det är mycket tid och energi som lagts på det. Nu uppkom en möjlighet (ny tjänst på bank, journ. anm.) som jag kände var spännande som det inte skulle gå att kombinera med. Jag har svårt att inte gå helhjärtat in i det jag ger mig in på, säger han till klubbsajten.

Under mer än tio säsonger har den gedigna mittsexan varit med på Skövdes resa ner i kräftgång och kvaldramatik till kompetenshöjningen och bättre konkurrenskraft i toppskiktet. Kaptensbindeln på gäller när Samuelsson passerar 300 ligamatcher för egen del och önskar en högklassig final med Skövde.

– Min största handbollsdröm har alltid varit att vinna SM-guld med IFK Skövde. Jag hoppas den drömmen har slagit in i slutet på maj. Det ska vi kriga för tillsammans, säger han till klubbens hemsida.

Länk: Adam gör sin sista säsong i elitlaget