Adam Ljungkvist mot eliten i Skövde

Adam Ljungkvist. Foto: Marcus Dahl, IFK Skövde.

Ännu en Ljungkvist närmar sig IFK Skövdes A-lag. Adam Ljungkvist har potential som playmaker och har skrivit på ett juniorkontrakt i klubben.

– Han är väldigt duktig att göra andra medspelare bra och att hålla i spelet. Egenskaper som idag kanske inte är lika vanliga men väldigt viktiga i ett lag. Blir givetvis spännande att följa hans fortsatta utveckling framöver, säger sportchefen Ulf Nyström till klubbens hemsida.

I Skövde pågår en ständig påfyllning av välutbildade ungdomar. Långtifrån alla når toppen, Adam Ljungkvist har visat tillräckliga resurser för att klubben låta 17-åringen klättra vidare.

Till att börja med tar niometaren tag i division 3-spel med utvecklingslaget.

– Det är säkert utvecklande att få spela seniorhandboll. Dessutom lär det ju bli många kul derbyn i den serien, säger Ljungkvist som har ett bekant namn i Skövdekretsar.

Hans far Mats har gjort över 1 000 mål i IFK-tröjan och finns fortfarande nära elitlaget som assisterande tränare. Dessutom agerar äldre brodern Victor, också mittnia, regelbundet i matcher i Handbollsligan sedan slutet av 2017.

– Nej, det var kanske inte konstigt att det blev handboll för mig också, ler Adam till klubbens hemsida.

Länk: Adam följer i samma spår som pappa och storebror…