16-åring får lärlingskontrakt med HK Malmö

Foto: HK Malmö

Kalle Holmstedt, 16, har skrivit på ett lärlingskontrakt med HK Malmö. Det innebär att han blir den yngsta någonsin att teckna ett avtal med klubben.

– Jag vill verkligen satsa på en professionell karriär inom handbollen och här i HK Malmö kommer jag få möjligheten att utvecklas som målvakt, säger Holmstedt till klubbens hemsida. 

Kalle Holmstedt anses vara en av Sveriges största målvaktstalanger och flera klubbar i landet visade intresse för 16-åringen. Nu meddelar dock HK Malmö att klubben skrivit på ett två år långt lärlingskontrakt med målvakten. 

– Kalle är en av Sveriges största målvaktstalanger och att han väljer att stanna kvar i HK Malmö betyder väldigt mycket. Vi är fantastiskt glada för att Kalle fortsatt kommer spela i den rödsvarta tröjan säger Robert Månsson, sportchef i HK Malmö, till klubbens hemsida.

Holmstedt anslöt till HK Malmö inför säsongen 2021/2022, och nu väntar alltså ytterligare minst två år i den rödsvarta tröjan.

Jag valde HK Malmö för att även få en bra utbildning och träning på Idrottsgymnasiet. HK Malmö är en elitklubb som har visat att man vill satsa på sin ungdomsverksamhet och sina unga spelare och detta vill jag vara en del av, säger Holmstedt och fortsätter:

– Närmast ser jag fram emot att vara med och fightas på Riksläger 1 och självklart den kommande säsongen.