Lugi fortsätter piska Önnered

Lucas Pellas. Foto: Christoffer Borg Mattisson/Bildbyrån.

Önnereds herrar brukar inte slå Lugi. Senast de möttes vann Lugi med elva mål. På de senaste fyra mötena i Handbollsligan har Lugi radat upp fyra vinster och gjort 37 fler mål än Önnered. Men sviter är till för att brytas. Kanske kan göteborgarna denna sena kvällsmatch i egen hall få en efterlängtad vändpunkt. Men Lugi har en sevärd landslagsstjärna i kantspelaren Lucas Pellas, en matchvinnare som gärna tar hem poängen till Lund.

Konsten att vinna en match handlar mycket om att undvika enkla fel. I första halvlek var det åtminstone skönjbart att Lugi är bättre på det än Önnered. Varje misstag av Önnered straffades av en ultrasnabb omställning av Lugi, Casper Käll och Lucas Pellas visade vägen med effektivt skytte. Det som höll Önnered kvar i halvleken var främst David Sandbergs tunga, välriktade skott och Anton Hallbäcks kvickfotade rörlighet. Grabben kan verkligen röra om i grytan. Men bäst hittills, som så ofta i Önnered, Sebastian Abrahamsson med några närmast oförklarliga räddningar.

Matchen är jämn, båda lagen bjuder på uppfriskande handboll.

Halvtidsresultat: 13-14

Andra halvlek visade två lag som stundom höll högre tempo än vad man behärskade. Men det var Lugi som ändå var bäst på att dra upp farten och samtidigt undvika misstag. Sakta men säkert tog laget över och gjorde ett ryck upp till 20-16, en ledning man sedan aldrig tappade även om Önnered stred förtjänstfullt och visade att man kanske inte hör hemma i bottenträsket.

Lugi vann rättvist, man har matchvinnare som Lucas Pellas (sju mål) och målvakten Anton Hagvall. När dessutom Karl Wallinius (fem mål) stiger fram i andra halvlek som den rese han är, ja då är laget svårstoppat.

Lugi kommer att gå till slutspel. Som det ser ut nu får Önnered bespetsa sig på nervigt kvalspel. Men med spelare som Sebastian Abrahamsson och Anton Hallbäck är förutsättningarna ändå goda.

Slutresultat: 28-32

Matchprotokoll: http://www.svenskhandboll.se/Handbollinfo/Tavling/SerierResultat/?Season=2019&District=2100&Series=1900101

Anders Hilmersson