Michael Apelgren och Magnus Frisk blev årets tränare

Skaras tränare Magnus Frisk Foto: Petter Arvidson / BILDBYRÅN

Michael Apelgren och Magnus Frisk fick expertjuryns pris bland kandidaterna i tränarskrået. Med andra ord hade IK Sävehof och Skara HF årets främsta coacher.

Apelgren har ett stort steg kvar av säsongen, gå i mål med Sävehofs guldprojekt. Isåfall ett avsked innan 39-åringen beger sig till Pick Szeged. Priset som årets tränare finns redan i Partille.

– Jag trodde att jag hade växt i från att tycka sånt här är kul, men jag är faktiskt jätteglad över priset. Och tacksam, säger Apelgren som inte tänkt sig att stå ensam med äran.

– – Det här är inte bara ett pris till mig utan även till min stab. Det är en helhet som ska fungera, fortsätter han till handbollsligan.se.

Även Magnus Frisk har ett nytt uppdrag i sikte, i traditionslaget GF Kroppskultur. De 28 säsongerna i högsta serien, inklusive Skaras semifinalinsats som avslutade insatsen som årets tränare, ett kvitto på hans kvaliteter i lagbygge och utveckling av spelargrupper.

– Vi fick fram en bra kemi i laget i år och en fin rollfördelning i truppen, bland både spelare och ledare. Jag tror det hjälper lite när du har en mogen trupp där spelarna känner varandra väldigt väl. Även jag själv känner några av spelarna sedan lång tid tillbaka. Det är en fördel med etablerade relationer, säger Frisk till ligans officiella hemsida.