Melanie Felber och Emil Frend Öfors bäst på vänsterflanken

Melanie Felber. Foto: Viktor Ljungström/Bildbyrån.

Skara HF och IFK Kristianstad har varsin vital vänstersexa bland spetsspelarna. Melanie Felber och Emil Frend Öfors når hela vägen in i All Star Team när säsongen snart summeras.

Felber har haft fem år på sig att måla i Skara. Spelåret 2022/23 var inget undantag, 125 fullträffar gav andra plats i den samlade skytteligan och desto fler delikatesser från kanten.

Ett annat perspektiv på vänstersexans säsong är att hon födde barn i juli förra året.

– Jag trodde att jag skulle komma tillbaka i november eller december kanske. Men jag var tillbaka ganska tidigt. Jag kunde till och med spela ATG Svenska cupen-matcherna. Jag kände att det gick relativt bra. Efter EM-uppehållet i november växte jag in i det mer och mer. Med facit i hand är jag nöjd med den här säsongen, säger hon till ligans officiella hemsida.

Frend Öfors tog för sig i båda riktningarna och lär fortsätta göra det i finalserien för sitt Kristianstad. Det var marginal till de övriga kandidaterna, Robert Ladan och Viktor Hallåe när ligans tränare, mediafolk och förbundskapten Glenn Solberg sagt sitt.

– Jag vet inte varför de har röstat på mig. Jag har varit med i alla matcher och haft turen på min sida när det gäller skador. Jag har kunnat träna på bra och kanske nått en jämnare nivå, säger han till handbollsligan.se.