Försvarspriset till Alma Skretting och Philip Stenmalm

Alma Skretting. Foto: Michael Erichsen/Bildbyrån.

Den ena försvarsgiganten inleder snart en utlandskarriär. Den andra gör sitt försvarsjobb med rutinen från ett stort antal proffsmatcher. Alma Skretting och Philip Stenmalm har utsetts till årets försvarare, meddelar handbollsligan.se.

Efter sju säsonger med klubbadresser i Spanien, Danmark, Frankrike och Polen har Stenmalm landat som sammanhållande kraft i Ystads IF:s defensiv.

– Jag är rätt bra på att läsa spelet. Sen är jag rätt så mångsidig. Jag har rollen att styra vårt försvar, och då är de taktiska förberedelserna en stor del i det. Så jag skulle säga att jag är rätt bra på det också, säger 32-åringen som vann med 31 procent av rösterna.

Sävehofduon, tillika finalmotståndarna Pontus Brolin och Felix Möller nådde båda 17 procent i omröstningen.

Stenmalm tar hem priset för tredje gången i rad. Skretting som vann även 2022/23 kan använda utmärkelsen som avstamp för det som väntar i Horsens HH.

– För min egen utveckling känns det bra att komma till en ny träningsmiljö. Jag tror att den danska ligan kommer att passa mig bra. Jag har fått ett gott intryck av tränaren och klubbchefen i Horsens. Sen är det skönt att är ganska nära hem också, och inte någon längre flytt, berättar Skretting som haft matchledig ett tag efter att säsongen tog slut i SM-kvartsfinal.

Desto mer tid att uppskatta juryns urval, 40 procent av rösterna innebar god marginal till Linnea Wester (Önnereds HK) och Felicia Granat (IK Sävehof) som samlade ihop 12 procent.

– Det är kul att fler och fler tycker att jag spelar bra försvarsspel, fortsätter Skretting till handbollsligan.se.