Emil Berggren slutar som sportchef i Sävehof

Sävehofs sportchef Emil Berggren. Foto: Michael Erichsen / BILDBYRÅN.

Som sportchef har han skördat framgångar i Sävehof men nu väljer Emil Berggren att hoppa av sitt uppdrag, bekräftar han för Sportbladet. I stället väntar en flytt till Norge när sambon Jamina Roberts inleder sin satsning med Vipers Kristiansand.

Det har varit klart sedan länge att Jamina Roberts lämnar Sävehof för de regerande Champions League-mästarna Vipers Kristiansand inför den kommande säsongen. Nu meddelar sambon Emil Berggren att han hoppar av som sportchef för Sävehof i samband med att han flyttar med till Norge.

– Jag sa upp mig förrförra torsdagen. Jag kommer inte orka pendla från Norge och i den omorganisation som klubben nu genomför så sa jag till ledningen att det är bättre att de planerar utan mig, säger han till Sportbladet.

Berggren fick uppdraget som sportchef i Sävehof för tre år sedan och kommer att vara kvar tills ersättare är klara. Han öppnar också för att ha en ”liten, liten hjälproll” i framtiden.

– Jobbet är kul på många sätt och jag har haft många fina arbetskollegor. Men en annan del av mig kittlas av att kunna få vara ledig och få lite lugn och ro emellanåt. Man är ju nästan aldrig ledig som sportchef i en klubb som Sävehof, säger han till Sportbladet.

I kväll har Sävehofs damer – med Roberts i laget – chansen att säkra SM-guldet när de möter Skuru på bortaplan i den fjärde finalmatchen.  Som sportchef har Emil Berggren tidigare varit med och vunnit SM-guld 2021 och ATG Svenska Cupen 2022 med herrarna.

Länk: Emil Berggren lämnar Sävehof: ”Annan del av mig kittlas”