Tegstedt klar för ny klubb – befäster Nielsen-rykte

Frida Tegstedt. Arkivbild. Foto: Viktor Ljungström, www.viktorljungstrom.se

Landslagsspelaren Frida Tegstedt lämnar tyska Füchse Berlin och ansluter till franska Issy Paris. 28-åringen debuterar för sin nya klubb redan imorgon (lördag) i ligacupens semifinal mot OGC Nice.

Frida Tegstedt debuterade i Sävehofs A-lag våren 2005 mot Skånela. Efter sju SM-guld, spel i Champions League, EHF Cupen och det svenska landslaget gick 2014 flyttlasset till Tyskland för spel i Füchse Berlin i Bundesliga.

Efter två säsonger i Berlin står det nu klart att Tegstedts nästa klubbadress är Issy Paris. Den 180 centimeter långa mittsexan har skrivit ett kontrakt med den franska klubben som sträcker sig fram till och med slutet av nästa säsong.

Issy Paris slutade på en tredje plats i Frankrikes högsta liga för damer.

Frida Tegstedt har ett förhållande med landslagsmittsexan Jesper Nielsen. I julas var han en omskriven man då det stod klart att han efter säsongen skulle lämna Füchse Berlin för en europeisk storklubb. Efter några dagar pekade det mesta på att denna storklubb var Paris Saint-Germain men någon officiell bekräftelse på övergången har ännu inte kommit.

Tegstedts övergång till Issy Paris stärker självklart ryktena om att Nielsens nästa klubbadress är PSG.

Källa: issyparishand.com