Succéstart för svenskorna i Brest

Viktor Ljungström Viktorljungstrom.se

Inför årets säsong lyckades Brest Bretagne knyta till sig två svenska landslagsspelare i Filippa Idéhn och Loui Sand. Det ångrar man knappast – framförallt inte efter premiärsegern borta mot Nantes då Idéhn hade över 50 i räddningsprocent och Loui Sand blev målbäst med sex baljor. 

– Det var min första match för klubben och jag tycker om att spela här, i det här laget och med de här tjejerna som gör att jag trivs, sa Loui Sand till Brest Bretagnes hemsida. 

Det var en väldigt jämn match mellan två bra lag och efter den första halvleken var ställningen 12–12. I den andra visade Brest klassen och kunde till slut gå ifrån och vinna med 21–19.

Filippa Idéhn fick inte stå hela matchen men oj så vass den före detta Sävehofspelaren var när hon vaktade målet. Tio räddningar och endast nio insläppta blev hennes facit, en succédebut alltså.

Loui Sand ville inte vara sämre utan gjorde sex mål på åtta skott och blev med det målbäst i matchen.

– I början av matchen spelade vi inte så bra men vi visade god moral och jag tror det betyder mycket för oss att vi kunde vinna den här typen av match. Det var inte perfekt men kul att spela ändå. Vi vet alla hur man spelar handboll men vi måste fortsätta att tro på oss själva, sammanfattade Loui Sand.