RYKTE: Sorhaindo lämnar Barcelona för PSG?

Ett mycket löst rykte rullar runt i handbollseuropa om att den franske linjespelaren Cédric Sorhaindo kan vara på väg bort från FC Barcelona.

Undrar ni varför Jesper Nielsens övergång till Paris SG dröjer? Eller varför Jesper Nøddesbo helt plötsligt stannade kvar i FC Barcelona? Svaret kan finnas hos Cédric Sorhaindo.

Det viskas nämligen att den franske landslagsspelaren kan vara på väg att lämna FC Barcelona för spel i Paris SG nästa säsong. 31-åringen sitter förvisso på ett kontrakt till 2017 men Paris SG har ju löst det förut, till exempel när de köpte Nikola Karabatic förra sommaren från just Barcelona.

Vi vill uppmärksamma användandet av ”RYKTE” och ”?” då det är långt ifrån klart och ja, ni ser utmaningarna på vägen. Det är heller inte säkert att Jesper Nielsens övergång från Füchse Berlin till Paris SG går i stöpet på grund av detta. Både Róbert Gunnarsson och Igor Vori lämnar storklubben så de behöver fylla på med två nya bredvid Luka Karabatic.

Cédric Sorhaindo är född på Martinique i Västindien började han lira handboll som 15-åring för Gauloise de Trinité. Som 17-åring flyttade han till Frankrike och lirade för Angers Noyant i tre säsonger innan Paris SG snappade upp honom.

Där gjorde han fem säsonger innan han efter en kort sejour i Toulouse skrev på för FC Barcelona sommaren 2010. Han har kort och gott vunnit allt: OS, VM, EM, Champions League, spanska ligan 6 gånger.

Det finns ytterligare ett mittsexrykte kring FC Barcelona, som är ännu hetare, men det är inte ens redo för Sillybloggen ännu.