Philip Stenmalm till franska ligan?

Philip Stenmalm. Foto: Mapsolutions/KIF Kolding København - www.kif.dk

Philip Stenmalm ryktas enligt fransk handbollsmedia vara på väg att lämna KIF Kolding Köpenhamn för spel i Pays d’Aix Université Club, eller PAUC som de kallas i vardagligt tal.

Det är en häpnadsväckande ström av spelare som numera söker sig till den allt mer välmående franska herrligan. Framgångarna på landslagsnivå har nu börjat ge den inhemska ligan så mycket muskler att de är på väg att konkurrera med Bundesliga om vilken som är den starkaste i världen.

En spelare som kan vara på väg att testa sina vingar i Frankrike är den svenske vänsternian Philip Stenmalm. 25-åringen är inne på sin andra säsong i danska KIF Kolding Köpenhamn där han gjort en strålande höst både som målskytt och framspelare. Det ryktas enligt Handnews.fr ha fått upp intresset hos Pays d’Aix Université Club.

Den sydfranska klubben har rätt bra koll på duktiga vänsternior runt om i handbollsvärlden då laget tränas av Jérôme Fernandez. 390 A-landskamper och 1463 mål, många av dem avgörande, för det franska landslaget. En av de största i handbollshistorien.

De gjorde i veckan klart med den danske högernian Martin Larsen och nu ser de alltså över vänstersidan. Stenmalm kan komma att ersätta egyptiern Ali Zein och spanjoren Iosu Goñi Leoz som ser ut att lämna klubben. Lagkamraten i Kolding, den danske mittsexan Morten Bjørnshauge sägs också vara intressant för PAUC.

PAUC är ingen dum klubb att komma till just nu. De flyttade i höstas in i den nya läckra Arena du Pays d’Aix som tar upp emot 8500 åskådare. Här kan ni kika på arenan i ett videoklipp:

Videokälla: Provence Azur