Mikkel Hansen missar resten av säsongen – och hyllningsmatchen

Mikkel Hansen. Photo: Christoffer Borg Mattisson / BILDBYRÅN

Danmarks storstjärna Mikkel Hansen drabbades av en blodpropp i lungorna efter en knäoperation i mars. Han är tillbaka i rehabträning men kommer inte kunna avsluta säsongen på planen, till hans och PSG:s stora förtret inför avskedet, enligt danska BT.

I sommar kommer Mikkel Hansen att göra flytten hem till Danmark och Ålborg efter ett helt decennium i Paris och PSG. Men dom 10 åren kommer inte att kunna avfiras med buller och bång på planen och Hansen-skott som sliter isär nätmaskor. Avskedet får istället tackas av i stil med mästare i kavaj.

Anledningen till att 34-åringen inte kommer ut på planen mer den här säsongen är blodproppen som han drabbades av i samband med sin knäoperation – då han drabbats av broskproblem i sitt högerknä (samt blev rånad under samma otursvecka).

– Det är definitivt synd att han inte kan spela för oss under sina sista månader i Paris efter tio år. Vi hade velat för både honom och klubben att han kunde spela en sista match innan han åker till Ålborg. Det har gått annorlunda än vi hade hoppats, men det viktigaste är att han återhämtar sig bra efter operationen. Och just nu är allt okej, säger PSG:s sportdirektör och förre stormålvakten Thierry Omeyer till BT.