Linjebjässen ryktas till RK Zagreb – öppnar för Nielsen?

Igor Vori, Paris Saint-Germain. Foto: Wenflou, [CC0], via Wikimedia Commons

Det börjar öppna upp sig för Jesper Nielsen på mittsexpositionen i Paris Saint-Germain. Enligt Handball Planet är nämligen den kroatiske linjebjässen Igor Vori på väg att lämna klubben för att återvända till RK Zagreb.

Igor Vori har varit i händelsernas centrum länge nu. 2003 vann han VM-guld med Kroatien vilket följdes upp med ett OS guld 2004. På klubbsidan har han representerat storklubbar som FC Barcelona, HSV Hamburg och Paris Saint-Germain. Med just HSV Hamburg vann han 2009, något överraskande, guld i Champions League.

Nu skriver Handball Planet att Vori är på väg tillbaka till RK Zagreb som han representerade mellan åren 1997-2001, 2003-2005 och 2007-2009. Detta låter inte helt orimligt då han hunnit bli 36 år gammal och dessutom är född i Kroatiens huvudstad.

Om Igor Vori lämnar PSG betyder det att Luca Karabatic just nu står ensam på mittsexpositionen då det sedan tidigare är klart att islänningen Robert Gunnarsson också lämnar klubben.

Jesper Nielsen har som bekant kopplats ihop med PSG under stora delar av säsongen och enligt den franska handbollssajten handnews.fr är det bara formaliteter som kvarstår innan affären går i hamn.

I förra veckan uppkom även rykten om att fransmannen Cédric Sorhaindo kan vara på väg att lämna FC Barcelona för spel i PSG nästa säsong.