Jesus ersätter Staffan i Paris SG

Staffan Olsson och Zvonimir "Noka" Serdarušić, Paris Saint-Germain. Foto: www.psghand.fr

Paris SG meddelar idag att Jesus Javier ”Jota” Gonzalez blir assisterande tränare i Paris SG från kommande sommar.

Staffan Olsson lämnar Paris SG i sommar där han varit assisterande tränare till Zvonimir ”Noka” Serdarušić sedan 2015. Det är sedan en tid tillbaka klart att Raul Gonzalez tar över tränarjobbet i klubben i sommar och nu har han utsett sin assistent.

Det blir den spanske kollegan Jota González som flyttar till Paris-klubben för att gå in i tränarstaben. Han är ett mycket respekterat tränarnamn i Spanien efter 10 säsonger som huvudansvarig i La Rioja som tagit tre spanska ligasilver och två gånger spelat semifinal i EHF-cupen. Svenska spelare som Richard Kappelin och Philip Stenmalm har funnits i Jotas trupp de senaste säsongerna.

Dessförinnan var han assisterande och ungdomsansvarig i BM Valladolid till Juan Carlos Pastore, ni vet geniet i Pick Szeged. I Valladolid lärde han också känna Raul Gonzalez som spelade för klubben 1987-2005. Nu återförenas alltså Gonzalez-Gonzalez i Paris.

Var Staffan Olsson hamnar är ännu inte klart. Det berättade han i veckan på ett företagsevent i den småländska idyllen Eksjö:

LÄNK: Staffan Olsson mer populär än Christer Sjögren – i Eksjö