Efter spelarflykten – Metz värvar Köpenhamns stjärna

Metz drar in Debbie Bont till nästa säsong. Foto: Köbenhavn Handbold

Flera stjärnor kommer att lämna franska mästarna Metz i sommar. Men nu visar den franska klubben att man vill få skutan att flyta även nästa säsong och lappar ihop högerkanten med nederländska stjärnan Debbie Bont från Köpenhamn, meddelar danskarna på sin hemsida.

Sedan tidigare står det klart att Metz kommer att tappa högerkanten Laura Flippes till storsatsande Paris 92, målvakten Laura Glauser till Champions League-vinnarna Györ, vänstekanten Marion Maubon till Nantes och så niometersspelarna Xenia Smits till Bietigheim och Grace Zaadi till Rostov.

Men istället för att göra sig av med fler spelare plockar nu Metz in en stjärna till nästa säsong. Det handlar om den nyblivna VM-guldmedaljören Debbie Bont. Den nederländska högerkanten kom till Köpenhamn 2015 men lämnar alltså snart sina svenska lagkamrater i den danska huvudstaden.

– Jag har haft några superbra år i Köpenhamn Handboll med massor av sportsliga höjdpunkter. Vi har vunnit både guld och silver i danska ligan, men också vunnit Supercupen och tagit silver i Final 4 för några år sen. Vi har också haft stora upplevelser tillsammans i EHF Cupen och i klubbens första Champions League-deltagande, säger Debbie Bont på Köpenhamns hemsida.

29-åringen är en av Nederländernas största profiler de senaste åren med sina 168 landskamper. Hon har även gjort 47 mål på 22 matcher i årets ligaspel för Köpenhamn. Högerkantens kontrakt med Metz börjar gälla i sommar och sträcker sig tre år framöver.