Dags för ligapremiärer i Tyskland och Frankrike

Carin Strömberg är ny i Nantes och får möta franska spelare varje vecka. Foto: Carl Sandin / BILDBYRÅN.

I kväll drar herrarnas Bundesliga och damernas franska Division 1 i gång. I Tyskland förväntar sig de flesta en kamp mellan THW Kiel och SG Flensburg-Handewitt. I Frankrike ska European League-vinnarna Neptunes de Nantes utmana om titeln, med nyförvärvet Carin Strömberg.

Carin Strömberg fick som bekant ett stort internationellt genombrott under OS och förväntningarna i Nantes minskade knappast. Nathalie Hagman var med redan under den förra säsongen, när laget vann European League, men i ligan var de en bit efter Metz och Brest Bretagne. Kan Strömberg fortsätta i samma form och kan laget lyfta sig ännu ett snäpp?

I Tyskland är Kiel alltjämt favoriter, något som till och med konkurrenten Flensburgs tränare, Maik Machulla, håller med om:

– Kiel kommer att bli mästare för att de fortfarande har den mest välbalanserade och bästa truppen. De är bäst både när det kommer till erfarenhet och kvalitet, säger han i en intervju med handball-world.news.

Det vimlar som vanligt av svenskar i klubbarna. Kan Jim Gottfridsson och Hampus Wanne lysa lika starkt i år?

Det blir intressant att se hur årets MVP i Handbollsligan, Jonathan Edvardsson, tar sig an uppgiften i TSV Hannover-Burgdorf. Anton Lindskog i Flensburg, Simon Jeppsson i HC Erlangen och Jonathan Carlsbogård i TBV Lemgo (som ser ut att göra sin sista säsong för klubben) blir spännande att följa.

Och Andreas Palicka, som avslutar sin långa sejour i Rhein-Neckar Löwen med en sista säsong innan han beger sig till Paris.

Neptunes de Nantes möter HB Plan de Cuques på bortaplan i sin första match i den franska ligan.

I Bundesliga spelar THW Kiel mot HBW Balingen-Weilstetten ikväll (onsdag) klockan 19.00 i en match som sänds på viaplay.

Imorgon (torsdag) 19.00 sänder viaplay mötet mellan TSV Hannover-Burgdorf och Rhein-Neckar Löwen.