Tisdagens TV-tablå: Svenskt Europaspel + CL och HL

Emil Frend Öfors, IFK Kristianstad. Foto: Avdo Bilkanovic / BILDBYRÅN

Ikväll drar sig Alingsås och Kristianstad åter ut i Europa för spel i European League. I Sverige spelas tre matcher i Handbollsligan och lika många matcher bjuds det på i herrarnas Champions League.

Alingsås får ge sig ut i Europa för att mer eller mindre spela av de två resterande matcherna i European League, men samtidigt passa på att skaffa sig europeisk erfarenhet. Med två matcher kvar har de blåa fyra poäng upp till kroatiska Nexe – som västgötarna förlorat mot i båda mötena. Ikväll möter Alingsås det tyska storlaget Magdeburg.

För IFK Kristianstad är läget roligare och skåningarna kan säkra avancemang ikväll mot Sporting Lissabon. Faktum är att Kristianstad till och med kan säkra avancemanget innan matchen spelas om femteplacerade Dinamo Bukarest inte hittar en vinst mot franska Nimes.

På hemmaplan fortsätter Handbollsligan in i sitt slutskede, framförallt den nervkramande bottenstriden där mötet mellan Helsingborg och Aranäs spelar huvudrollen.

Och så spelas det tre matcher i Champions League där PSG ska försöka jaga ifatt Vive Kielce i toppen av grupp A och svenskarna i Ålborg får en tuff nöt att knäcka mot svenskarna i Kiel.

European League (herrar):
18:45 SC Magdeburg – Alingsås HK
18:45 GOG – Trimo Trebnje
18:45 Nexe – CSKA Moskva
18:45 Nimes – Dinamo Bukarest
18:45 Tabanya – Kadetten
20:45 Ademar – Wisla Plock
20:45 Aon Fivers – Metalurg Skopje
20:45 Sporting Lissabon – IFK Kristianstad

Alla matcher visas på Viaplay

Handbollsligan:
19:00 Helsingborg – Aranäs
19:00 IFK Ystad – Lugi
19:00 Önnered – Sävehof

Alla matcher visas på CMore

Champions League (herrar):
18:45 PSG – Vive Kielce
20:45 Kiel – Ålborg
20:45 Nantes – PPD Zagreb

Alla matcher visas på Viaplay

Allsvenskan (herrar):
19:00 Skånela – Karlskrona

Matchen visas på Solidsport