Nyköbing vidare till kvartsfinal i EHF-cupen efter kryddstark seger

Anna Lagerquist, Nykøbing Falster. Arkivbild. Foto: pl-photo.dk

Danska svensklaget Nyköbing tog sig igår vidare till kvartsfinal i EHF-cupen genom att bortabesegra kroatiska Podravka Vegeta med 28-26. Fem av målen kom från svenska händer.

Podravka Vegeta är det kroatiska som ägs av företaget Podravka (typ Findus) och är döpt efter företagets kryddblandning Vegeta – om någon hade missat det. Podravka vann första mötet med Nyköbing men var inför matchen igår klart för avancemang som etta i grupp D.

Så de gula danskorna med svenskorna Anna Lagerquist, Emelie Westberg och Angelica Wallén hade en lättare uppgift att ta sig till kvartsfinal, för vilket det krävdes minst ett poäng. Det blev två.

Nyköbing var laget som var mest motiverade och i halvtid hade de ledningen med 14-11. Kroatiskorna kom inte tillbaka i andra halvlek och Nyköbing Falster kunde vinna matchen med 28-26, där Anna Lagerquist gjorde tre mål och Emelie Westberg två.

Därmed blev Nyköbing det tredje danska laget av fyra, Viborg och Team Esbjerg redan klara och Herning kan spela sig vidare mot Sävehof, som går vidare till kvartsfinal i EHF-cupen. I grupp D slog man ut rumänska Craiova och spanska Bera Bera.

Matchprotokoll>>