”Zacke” till HK efter hjälterollen: ”Det var en fullträff för mig”

Mattias Zachrisson. Foto: Mathilda Ahlberg / Bildbyrån

Füchse Berlin är mästare i EHF-cupen för andra gången på fyra år och stor matchvinnare i finalen var Mattias Zachrisson med nio mål. Handbollskanalen fick en pratstund med en trött men glad ”Zacke”. 

ANNONS

– Det var en fullträff för mig och att göra nio mål i en match som betyder så mycket är så klart jäkligt kul, säger Mattias Zachrisson till Handbollskanalen.

”Zacke” gjorde fyra mål i semifinalen och stod alltså för nio fullträffar i finalen mot St. Raphael från sin högernioposition. Matchvinnarrollen är inget den före detta Guif-spelaren har något emot att ta.

– Det viktigaste var så klart att vi vann, men det var härligt att kunna bidra till titeln.

Det var ju inte första gången du levererade i en stormatch, varför är du så ofta så bra i den typen av matcher?

– Det är svårt för mig att svara på, men den typen av matcher är de roligaste att spela och när jag väl är på plan tänker jag inte så mycket på hur stor matchen är utan jag försöker bara spela mitt spel. I finalen flöt det på bra för min del.

”Zacke” berättar att laget tog bussen tillbaka till hotellet efter finalen för att äta innan bussen gick vidare till Berlin. Där blev det fest.

– Heinevetter (Silvio, målvakten) hade fixat en bar dit fruar, kompisar och alla som ville kunde komma. Även folk runt klubben var med och där hängde vi fram till fem på morgonen. Riktigt kul att få fira med alla i klubben.

Vad betyder det för dig att vinna EHF-cupen?

– Så klart är det stort att vinna EHF-cupen för andra gången på fyra år. Det är titlar som räknas och därför är det kul att vinna igen.

– Klubben har som mål att vi ska spela internationellt varje säsong, därför betyder det mycket att vi klarade av att vinna turneringen.

Eftersom laget inte kom tillbaka till Berlin förrän sent på söndagskvällen blev det ingen hyllning från staden då. Men det kommer det istället att bli under tisdagen.

– Vi ska bli uppmärksammade vid Rathaus. Det är väl några gubbar som ska gratulera. Det är kul att de gör något, säger ”Zacke”.

Men det blir inte mycket mer firande än så för målkungen och hans lagkamrater – åtminstone inte nu. Ligaspelet går vidare och Füchse Berlin är alltjämt med i toppstriden.

– Men både Löwen och Flensburg har ett skapligt lätt schema kvar så det blir svårt för oss att vinna ligan med bara tre matcher kvar. Det är ju bara ettan och tvåan som går till Champions League men om vi vinner två av våra tre återstående blir vi sämst trea. Det kan ju bli ett wild card till Champions League, säger Mattias Zachrisson och avslutar:

– Blir vi trea är det min bästa placering sedan jag kom hit och det vore ju kul.

ANNONS

LÄMNA ETT SVAR

Please enter your comment!
Please enter your name here